Aszkorbinsav 100g (2024.07.13.) |
(Nettó ár: 693 Ft) |
880
Ft
|
6.929 Ft/Kg | 8.800 Ft/Kg |
Raktáron
db
AA6642
Aszkorbinsav (C-vitamin E - 300)
Speciálisan az italkezelésre szolgáló, kémiailag tiszta, kristályos C-vitamin.
Kémiailag: L(+)-aszkorbinsav.
Kezelési cél
Oxidáció elleni védelem az aromaanyagok stabilizációja érdekében.
Termék és hatása
Az aszkorbinsav hatékony antioxidáns, amely ugyan a borban a szükséges SO2 - tartalmat nem helyettesíti,
de redukálóképessége révén az aromák megőrzését biztosítja és a borok jellegzetes bukéját intenzívebbé
teszi. A borok frissességüket és gyümölcsösségüket hosszabb ideig megőrzik.
Különösen a savszegény boroknál hatásos az aszkorbinsav adagolása.
Adagolás és alkalmazás
Az engedélyezett dózis: 150 mg/l, de gyakran kb. 50 mg/l is elegendő.
Ajánlatos előkísérletek elvégzése a szükséges adagolási mennyiség meghatározására.
Az aszkorbinsavat 30-szoros mennyiségű borban feloldjuk és a kezelendő borban egyenletesen eloszlatjuk.
Az anyag hatását csak min. 25 mg/l szabad SO2 tartalmú borban tudja kifejteni.
Tárolás
Hűvös, száraz és fénytől védett helyen kell tárolni. A felbontott csomagot azonnal szorosan zárjuk vissza, az
anyagot mielőbb használjuk fel.
Eltarthatóság
A fenti feltételek mellett, bontatlan csomagolásban tárolva az anyag 3 évig megőrzi a minőségét